SILICON GARDENS ODPIRA VRATA ZA POGOVOR IN NASVETE VSEM PODJETNIKOM – TUDI TISTIM, KI ŠE NISO PRIPRAVLJENI NA INVESTICIJO

Silicon Gardens, skupnost uspešnih podjetnikov ter upravljavec največjega slovenskega zasebnega sklada tveganega kapitala, najavlja začetek vseslovenskega projekta iskanja perspektivnih novonastajajočih podjetij v državi. Ekipa si želi navezati stike s podjetniki še preden potrebujejo investicijo in jim pomagati še preden se začnejo pogovori o investiciji.

 

Podjetniki zelo pogosto čutijo strah, preden nagovorijo potencialne investitorje in imajo občutek, da morajo stopiti v stik z njimi šele, ko so na to pripravljeni do potankosti. Tudi investitorji so v preteklosti običajno raje ostajali na distanci in čakali, da k njim pridejo ideje, ki so razdelane in pripravljene zanje. Najbolj dobre ideje tako ali drugače pridejo do kapitala, a poleg njih je še vsaj nekajkrat toliko perspektivnih zamisli, ki v zgodnjih fazah razvoja niso imeli možnost pridobiti pravih nasvetov, zato do realizacije teh projektov ne pride.

S ciljem, da pomagamo tudi tem podjetnikom, najavljamo začetek projekta sistematične podpore bodočim poslom z nasveti in usmeritvami za prav vse – zlasti tiste, ki še niso tako daleč, da bi lahko prejeli investicijo. Na naši spletni strani je dostopen spletni obrazec, kjer se bo lahko kdorkoli v državi prijavil na brezplačno srečanje s predstavniki Silicon Gardens, na katerem bodo lahko brez strahu, da bi si zaprli vrata do bodoče investicije, predstavili svojo še ne razdelano idejo in pridobili usmeritev, kaj naj naredijo, da bodo v bodoče lahko prejeli investicijo oziroma uspešno zagnali svoj posel.

Vsem podjetnikom, ki bodo na kakršenkoli način pokazali potencial, bomo zagotovili možnost, da se:

  • Brezplačno vključijo v našo podjetniško akademijo, na kateri jih bodo mentorji vodili skozi prve korake vstopa na trg in začetka prodaje, ki se bo izvajala trikrat na leto
  • Pridružijo skupnosti investitorjev, prejemnikov investicije, mentorjev in partnerjev Silicon Gardens na spletu, kjer bodo lahko prejeli nasvete in se povezali s potencialnimi partnerji
  • S priporočilom Silicon Gardens povežejo s partnerskimi inkubatorji, tehnološkimi parki in drugimi podpornimi okolji, ki jih bodo pripravili na kasnejši pitch za prejem zagonskih sredstev.

Vodja mentorskega programa Silicon Gardens, Matija Goljar, pojasnjuje glavni namen projekta kot »način, da podjetnikom podamo roko in jim pomagamo tudi če si v bližnji prihodnosti ne obetamo, da bomo lahko vanje vložili denar in zaslužili, saj verjamemo, da se dober nasvet in pomoč vedno izplača.« Dodaja, da je želja vseh članov ekipe »pokazati, da ne grizemo, ampak smo lahko ključen partner pri uspešnem zagonu posla, če se podjetniki ne bojijo pristopiti in sodelovati z nami.« Prepričani smo, da bo na tak način Silicon Gardens še povečal svojo prepoznavnost in bo jasna prva izbira za podjetnike, ki iščejo najboljše podporno okolje in najbolj primernega investitorja.

Projekt je zastavljen vseslovensko, zaradi česar se obračamo na prav vse subjekte podpornega okolja v državi s pobudo za formalno sodelovanje v njem. Silicon Gardens bo odslej inkubatorjem v vseh krajih po državi ponudil možnost obiskov investitorjev in mentorjev pri njih in za podjetnike pripravil možnost izobraževanj ter individualnih srečanj podjetnikov z vlagatelji, dodatno pa bo na voljo za takojšnje srečanje s katerokoli podjetniško ekipo. Želimo si, da prav vsako okolje prejme neposreden dostop do kapitala, nasvetov in kontaktov, ki jih poseduje. Do danes je Silicon Gardens sklenil že 11 sporazumov o sodelovanju s posameznimi inkubatorji, pričakujemo pa, da se bodo v to pobudo pridružili čisto vsi subjekti podpornega okolja v državi, s tem pa bodo dostopa do podpore in kapitala deležni vsi podjetniki v državi.

Eden od pobudnikov Silicon Gardens in njegov direktor, serijski podjetnik Gregor Rebolj, dodaja da je želja investitorjev ob zagonu tega projekta, da vlagatelji podjetnike spoznajo že v najbolj zgodnjih fazah in jim pomagajo narediti vse potrebne korake, da bo njihov posel uspešen in zato zanimiv za finančni vložek. »Tako bomo imeli koristi vsi, podjetniki, ki bodo lažje vstopili na trg, vlagatelji, ki bomo ustvarili donos, in država, ki bo imela več uspešnih poslovnih zgodb.« Zato Rebolj in ostali vlagatelji pričakujejo, da bo na dolgi rok to tudi glavna konkurenčna prednost pred drugimi financerji.

Podjetniki, tako tisti na začetku, kot vsi, ki se že spogledujete z investicijo, ste vabljeni, da se brez strahu obrnete na Silicon Gardens. Prijavo na vaš spoznavni pogovor lahko oddate na spletnem obrazcu, ki je dostopen na https://silicongardens.si/submit-pitch.